Oferte locuri de munca top

Iasi: Lucrarile de modernizare a traseului de tramvai inainteaza

Lucrarile de modernizare a caii de rulare tramvaiului pe santierul Iorga – Doi Baieti, Iasi, se dezvolta cu repeziciune. Constructorii muncesc pe mai multe portiuni din acest traseu la inlocuirea sinei de tramvai.
Astfel, un prim front de lucru este intre Cotnari si Tesatura. A doua zona afectata de ample lucrari este tronsonul Tesatura – Dalkia. De cateva zile, a inceput si scoaterea liniei dintre Tepro si podul Metalurgie.
In toate aceste trei zone de santier este scoasa vechea cale de rulare si este pregatit terenul pentru montarea celei noi, asa cum s-a intamplat deja pe portiunea Vama – Piata Nicolina. Ultima zona ce va intra in lucru este cea dintre Dalkia si Baza 3, lucrarile urmand sa demareze, cel mai probabil, odata cu inceperea vacantei de vara a elevilor si studentilor.
*Vor fi modernizati 9,9 km sina
Proiectul cu finantare europeana consta in reabilitarea a 9,9 km de sina si a 15.000 mp de spatii verzi. Totodata, vor fi facute 10 peroane pentru calatori. Investitia este cifrata la 10 milioane de euro.
Suprafata totala a strazilor pe care se afla traseul proiectat este de 144.590 metri patrati din care suprafata estimata a fi ocupata prin realizarea lucrarilor este de 33.610 metri patrati.

Sus