Oferte locuri de munca top

Holcim respinge candidatul Eurocement la conducerea noii companii

DSC02873Cele două mari companii Lafarge şi Holcim au lansat la începutul săptămânii lista oficială cu noua conducere propusă pentru compania gigant rezultată în urma celei mai mari fuziuni din istoria industriei cimentului.
Ulterior Holcim a primit o propunere din partea Eurocement pentru alegerea lui Filaret Galchev în noua structură de conducere a LafargeHolcim.
“Propunerea a venit prea târziu pentru a fi luată în considerare de Consiliul de Administraţie pentru includerea ei pe agenda Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor programată pe 8 mai 2015”, se precizează în comunicatul Holcim.
Adunarea Generală a Acţionarilor va decurge conform agendei deja stabilite pentru a asigura definitivarea fuziunii înainte de vacanţa de vară, au mai precizat reprezentanţii Holcim.
Structura de conducere a LafargeHolcim va cuprinde 14 membri câte 7 pentru fiecare dintre părţile implicate în procesul de fuziune.
Filaret Galchev este Preşedintele Consiliului de Administraţie al Eurocement, una dintre cele mai mari companii producătoare de materiale de construcţii din Rusia, companie ce estimează o producţie de peste 45 de milioane de tone de ciment pe an până în 2017.
Eurocement deţine 10,82% din acţiunile Holcim, fiind al doilea mare acţionar al companiei.

Sus