Oferte locuri de munca top

Hidroconstructia SA va fi preluata

Hidroconstrucția SA și societățile controlate de către aceasta urmează să fie preluate.

Consiliul Concurenţei analizează această tranzacţie.

Hidroconstrucția execută lucrări de construcții hidroenergetice și hidrotehnice la suprafață și în subteran, pe lângă lucrările cu specific hidroenergetic. De asemenea, execută lucrări civile și industriale, drumuri și poduri, lucrări edilitare, lucrări de îmbunătățiri funciare, exploatări de cariere și balastiere, reparații de utilaje, confecții metalice și prefabricate din beton armat.

Lucrari de constructii de este 23 mil euro, in curs de aprobare

Tranzacția vizează preluarea Hidroconstrucția de către Electromontaj SA, furnizor principal al Transelectrica.

Omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, a devenit în 2020 acționar majoritar, indirect, al companiei Electromontaj.

Electromontaj SA, parte a Grupului H4L, este o companie specializată în construcția și întreținerea liniilor de transport împreună cu stațiile electrice de conexiuni și de transformare pentru alimentarea cu energie electrică.

Grupul H4L desfășoară activități în diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliară, închirieri, exploatare forestieră, producere și comercializare de energie electrică și gaze naturale.

Electromontaj SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 355,7 milioane lei (mai mare cu 27% față de cea din anul precedent) și un profit de peste 22,62 milioane lei (+ 60%) cu un număr mediu de 1.013 angajați (-14%).

Cu ce preturi achizitioneaza o primarie materiale si utilaje de constructii

Anul trecut Hidroconstrucția SA a avut o cifră de afaceri de circa 372,5 milioane de lei (în scădere cu 28% față de cea din anul anterior) și a înregistrat o pierdere de circa 218 milioane lei. Numărul mediu de angajați a fost anul trecut de 1.691

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această operațiune în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Un comentariu;

  1. Stefan said:

    Un stat eșuat cu toți care l conduc de ce trebuie vândută hiddroconstruchiddroconstructia?

Sus