Oferte locuri de munca top

Hanul Gabroveni este inaugurat astăzi

0_gabroveniHanul Gabroveni, noul centru cultural al Capitalei, va fi inaugurat astăzi, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare, consolidare şi modernizare ale monumentului istoric clasa A.
Renovarea Hanului Gabroveni a început în ianuarie 2012 şi a presupus mai multe tipuri de lucrări: conservare; consolidare; restaurarea Hanului Gabroveni, a pasajului său comercial şi punerea în valoare a monumentului istoric; extinderea clădirii existente cu un corp nou.
Principiul fundamental al soluţiei de arhitectură propuse a fost realizarea unei restaurări cât mai fidele a originalului (în măsura cunoaşterii acestuia), restaurare ce foloseşte tehnici tradiţionale de construcţie, îmbinate discret cu modalităţi de consolidare ultra-moderne.
Finisajele şi materialele folosite au fost alese astfel încât să se înscrie în stilul epocii (tencuieli mortar var-nisip colorate în masă, cărămidă aparentă, învelitori de titan-zinc, tâmplării de lemn, socluri de piatră naturală, pavaje din piatră cubică etc.)
Ansamblul gazduieste un centru cultural-artistic la standard european, care cuprinde o sală mare de spactacole cu 200 de locuri, o sală mai mică de 70 de locuri, o sală care ar putea avea destinația de studio sau de repetiție, 4 săli de expoziție, birouri, cafenea şi punct de informare turistică.
Suma totală cheltuită pentru realizarea şi finalizarea obiectivului de investiții “Hanul Gabroveni” a fost de 37,36 milioane lei (TVA inclus).
Costurile de realizare a proiectului au fost asigurate din mai multe surse: bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti şi contribuția Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Unitatea de Management a Proiectelor SEE (UMP).

Sus