Oferte locuri de munca top

Hala Laminor va fi oferita spre concesiune

Hala Laminor, ultima construcție din ansamblul industrial „Malaxa”, ar urma să devină un spațiu pentru evenimente recreative si culturale, planurile cuprinzând reconversia și exploatarea spațiului.

Însă, proiectul de reconversie și exploatare a spațiului Hala Laminor este complex și implică investiții semnificative atât la începutul acestuia, dar și pe parcursul exploatării.

Întrucât nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea investiției și de know-how-ul pentru exploatarea unui astfel de proiect de anvergură, Primăria Sectorului 3 a căutat soluții de implementare a acestuia.

Edilii au ajuns la concluzia că, din punct de vedere financiar, conversia este singura opțiune viabilă pe termen scurt.

Cladirea unui teatru va fi reabilitata cu peste 19 milioane euro

Consultantul care a realizat studiul a recomandat să se utilizeze concesiunea ca procedură pentru construirea și operarea spațiului Hala Laminor în vederea creşterii accesului cetăţenilor la evenimente recreative si culturale, pentru o perioadă de maxim 65 de ani.

Hala Laminor are deschideri impresionante (400m x 180m), o structură metalică și o arhitectură modernă.

Primaria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în anul 2014 și a început, trei ani mai târziu, procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a halei. Imobilul fiind înscris în registrul monumentelor istorice, în procesul de reabilitare s-a păstrat structura metalică originală și s-au introdus elemente noi, legate de eficiența energetică (pereți și acoperișuri vitrate cu rupere termică) sau de spații de depozitare și parcare (circa 1300 locuri).

Sediu administrativ din Bucuresti, modernizat cu peste 3 mil euro

Pentru valorificarea Halei Laminor s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe urbane reprezentative, platformă pentru circulație pietonală, organizarea unei rețele stradale care să deservească terenul fostei platforme industriale Faur și să colecteze fluxuri pietonale spre Hala monument.

Sus