Oferte locuri de munca top

Guvernul va stabili cuantumul necesar cresterii salariului minim in constructii

După ce pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi programate de urgență întâlniri cu patronatele și sindicatele pentru a stabili cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, ”astfel încât prin plata CASS, nimeni să nu piardă vreun leu la salariu”.

Acum prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul patru, reforma fiscală ce va fi aplicată în anul 2025.

Premierul consideră că ”este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum, legea de asumare a plecat către promulgare. Aștept, după promulgare, propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, având cadrul legal pentru a se face acest lucru.”

După ce a fost promulgată legea privind reforma pensiilor speciale – cel mai greu și mai important jalon din PNRR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro –  ”putem merge mai departe și avem nevoie vitală de bani europeni”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a solicitat și a primit astăzi 800 de milioane de lei din Fondul de rezervă ca să continue investițiile din domeniul transporturilor.

Cum pot fi suspendate licitatiile pentru proiectele finantate prin POIM

Guvernul a aprobat astăzi și un memorandum pentru negocierea contractului de finanțare dintre România şi Banca Europeană de Investiții, în valoare de 200 de milioane de euro. Banii vor susține proiectul autostrăzii A3 Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit astăzi 500 de milioane de lei ca să acopere cofinanțarea statului pe cele mai importante programe de investiții.

”Cu ajutorul acestor fonduri, dăm drumul rapid la plăți europene de peste jumătate de miliard de euro. Astfel, suntem în grafic să depășim 90% la absorbția pe exercițiu financiar ce se încheie în acest an”, a mai spus premierul Ciolacu.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus