Oferte locuri de munca top

Guvernul va infiinta noi societati de stat

La propunerea ministerelor de resort, Guvernul ar urma să înființeze, în numele statului, societăţi cu capital de stat, în România şi în străinătate, potrivit unui proiect de act normativ.

”Statul român trebuie să aibă asigurate în orice moment condițiile pentru a deservi interesele strategice și geopolitice în domeniile afectate de situațiile extraordinare ce ar putea interveni (situația epidemiologică/pandemie, război, criză energetică, alimentară)”, arată inițiatorii noului proiect legislativ.

Pandemia COVID-19, criza energetică, alimentară și a transporturilor, precum și războiul din Ucraina au accentuat nevoia investițiilor în sectoarele strategice, precum și obligativitatea deținerii unor societăți care să execute necondiționat serviciile necesare, conform cerințelor agreate la nivelul României din UE și NATO.

De asemenea, sincopele în buna funcționare a serviciilor strategice pot avea ca efect generarea de perturbări în funcționarea economiei naționale, în domenii precum exploatarea resurselor, producția de articole esențiale (alimente, produse de consum), transporturile de bunuri și oameni, furnizarea de servicii esențiale (energie, utilități, sănătate, căi de comunicare).

Oferte numai pentru lotul mai mic dintr-un contract de peste 21 mil euro

Totodată, criza energetică cu care se confruntă România, Republica Moldova și, cu precădere întreaga Europa de Est, precum și întreruperea furnizării energiei electrice generată de conflictul din Ucraina, ca urmare a războiului din regiune, au generat o creștere a cererii pentru transportul de generatoare electrice, combustibili și echipamente de încălzire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Un comentariu;

  1. Ciobotaru Dinu said:

    Poate este ultimul ceas de deșteptare a românilor referitor la beneficiile aduse de așa zișii „investitori strategici” capital străin, de regulă distrugători ai economiei României. Exemplul austriecilor, care după primul război mondial au fost campionii denigrării României și al românilor. Vezi în viena dacă azi există vreo companie din domeniul utilităților publice, cu consumatori captivi, este deținută de străini sau este cu capital privat. Toate companiile din domeniul utilităților publice sunt deținute de comunitatea locală, nu de capitalul străin. Au găsit trădătorii de neam și de țară, aici la noi, au acaparat resurse naturale și au defrișat pădurile românilor.

Sus