Oferte locuri de munca top

Guvernul ungar este interesat de racordarea DX Arad-Oradea la reteaua sa rutiera

„Guvernul ungar este interesat de racordarea drumului expres Arad-Oradea la rețeaua ungară de autostrăzi și drumuri expres!”, a declarat Iustin Cionca, președinte CJ Arad.

Acesta a discutat cu președintele Consiliului Județean Békés (Ungaria) referitor la interesul guvernului ungar de a conecta drumul expres Arad-Oradea la drumul expres M44 din Ungaria, care face legătură între Békéscsaba și autostrada spre Budapesta.

Guvernul ungar a anunțat că realizarea drumului M44 este o prioritate regională.

Conectarea M44 la drumul expres Arad-Oradea se va putea realiza în zona Salonta, pe ruta Békéscsaba – Sarkad – Kötegyán – graniță – Salonta.

18 ofertanti si-au disputat un contract de executie lucrari

Din cauza restricțiilor de mediu în lunca Crișului Alb și al Crișului Negru, alte posibile puncte de racordare, aceasta a fost considerată varianta optimă de către partea maghiară.

Partea maghiară l-a informat pe președintele CJA că demarează un studiu tehnic pentru analizarea circumstanțelor și condițiilor racordării M44 la drumul expres Arad-Oradea. Rezultatul studiului va fi transmis Consiliilor Județene Arad și Bihor, respectiv Guvernului României.

Un astfel de racord ar fi posibil prin crearea unui nou punct de trecere a frontierei. În Ungaria drumul expres este construit deja până la Lakitelek, deci ar mai rămâne de realizat doar câțiva kilometri până la graniță.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Așa cum am afirmat permanent, drumul expres Arad-Oradea creează dezvoltare, iar oportunitatea sa a fost recunoscută foarte rapid și de autoritățile de la Budapesta. Prin conectarea acestui drum la rețeaua maghiară de drumuri expres și autostrăzi, putem spune că drumul expres Arad-Oradea ar dobândi nu doar o importanță zonală, ci una euroregională, ceea ce confirmă calculele noastre din momentul în care Consiliile Județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Arad și Oradea au început acest demers”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus