Oferte locuri de munca top

Guvernul promite pana la 15.000 de euro pentru case eficiente energetic

A fost lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare a programului Casa Eficientă Energetic. Programul se adresează proprietarilor de case deja construite. Aceștia pot beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro prin care să-și facă investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe.

Ministerul Mediului finanțează prin AFM un procent de 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Bugetul programului Casa Eficientă Energetic este de 100 de milioane de euro și poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din România.

Cei care aplică la programul Casa Eficientă Energetic pot opta pentru sisteme de termoizolație, centrale în condensatie, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi și alte echipamente care îmbunătățesc eficiența energetică a casei.

Scopul programul ar fi reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcție de nivelul finanțării. Aceasta ar însemna o scădere automată a facturilor locuințelor în care vor avea loc aceste investiții.

Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să demareze imediat după perioada dezbaterii publice (30 de zile) și după publicarea în Monitorul Oficial.

Cei interesați de Casa Eficientă Energetic vor putea depune online cererea pentru prima energetică însoţită de un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare. Asta înseamnă că au la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni.

 

Descărcați aici Ghidul de finantare

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Un comentariu;

  1. Andrei said:

    Oare programul se aplica si pentru duplexuri sau doar pt case individuale? E putin confuza partea asta

Sus