Oferte locuri de munca top

Guvernul pregateste un nou program pentru sprijinirea IMM-urilor

Un nou program de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii urmează să fie pregătit de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pentru facilitarea accesului acestora la finanțare.

Ajutorul de stat va fi adresat tuturor categoriilor de IMM-uri, pentru reluare și relansarea activităților economice ale întreprinderilor afectate de pandemie.

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, Ministerul va putea utiliza sumele rambursate de beneficiarii creditelor acordate în cadrul ”Programului Româno – Elvețian pentru IMM-uri” pentru implementarea Programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Cu aceste fonduri va fi asigurat accesul întreprinderilor grav afectate de situația economică actuală la un nou instrument de finanțare.

În plus, schema de ajutor de minimis care va sta la baza implementării noului program de finanțare se va încadra în categoria măsurilor de sprijin prevăzute în Comunicarea Comisiei – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C 91 I/01).

Principalul avantaj al măsurii propuse este facilitarea accesului la finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii, afectate de criza sanitară, în vederea continuării activității, respectiv a menținerii salariaților.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus