Oferte locuri de munca top

Guvernul mareste, din nou, contingentul de muncitori straini

Astăzi urmează să fie aprobată de către Guvern modificarea contingentului de lucrători admiși pe piața de muncă din România. În luna iulie, acesta a fost propus să fie mărit, întrucât au fost eliberate mai multe avize de angajare/detașare în primul semestru, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, deficitul de forță de muncă este în creștere, fapt pentru care numărul de lucrători străini trebuie mărit, spuneau inițiatorii proiectului de HG.

Astfel, pentru acest an este propusă suplimentarea cu 10.000 de persoane a contingentului de lucrători nou admiși pe piața forței de muncă, de la 20.000, cât a fost aprobat în luna ianuarie.

Conform Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie 2019 – 23 iunie 2019 au fost eliberate 10.840 avize de angajare/detașare, după cum urmează:

* lucrători permanenți – 9.554;

* lucrători detașați – 760;

* lucrători înalt calificați – 130;

* persoane transferate în cadrul aceleiași companii – ICT – 287;

* lucrători transfrontalieri – 62;

* lucrători sezonieri – 45;

* lucrători au pair – 1;

* lucrători stagiari – 1.

Totodată, este nevoie de majorarea contingentului de lucrători întrucât, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018, când au fost eliberate 4091 avize de muncă/detașare, o creștere cu 165% a numărului de avize de muncă/detașare eliberate.

De asemenea, un alt motiv pentru care este necesară majorarea numărului de lucrători străini este faptul că din totalul locurilor de muncă vacante înregistrate în primele cinci luni ale anului 2019, care au fost puse la dispoziția persoanelor aflate în căutare de un loc de muncă aflate în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 64.091 au fost declarate în mod repetat de către angajatori ca fiind neocupate.

 

 

Citiți și:

Centru medical de excelenta, in pregatire in Capitala

Proiect de lux, in zona selecta a Capitalei

Cladire cu functiuni mixte, propusa in zona centrala a Capitalei

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus