Oferte locuri de munca top

Guvernul a deblocat 100 mil. lei pentru investiţii în construcţii

RIMG0753Suma de 100 de milioane lei a fost deblocată de Guvern pentru susţinerea unor investiţii în construcții. Fondurile sunt alocate din bugetul de stat pentru 2015 printr-un Memorandum.
Din suma totală, 60 de milioane de lei sunt destinate finanțării unor programe și proiecte de dezvoltare derulate de Ministerului Dezvoltării Regionale în domenii precum construcții de interes public sau social, construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii. Aceste proiecte au termene de finalizare în anul 2015.
Fondurile au fost deblocate de Guvern pentru a asigura finanțarea la timp a lucrărilor de construcții care vor putea fi realizate începând cu trimestrul II al acestui an.
Restul de 40 de milioane de lei reprezintă sume alocate pentru a asigura fondurile necesare pentru susținerea unor proiecte derulate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Potrivit legii sumele reţinute suplimentar se pot repartiza de către ordonatorii principali de credite numai după aprobarea deblocării acestora de către Guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie de gradul de realizare a veniturilor fiscale şi cheltuielilor bugetare.
Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice i-au fost reținute în anul 2015, conform acestei prevederi, 550 de milioane de lei, din care 150 milioane au fost deblocaţi în luna martie a.c. pentru proiecte de investiţii publice.

Sus