Oferte locuri de munca top

Guvernul a alocat 165 milioane lei pentru schema de economisire-creditare

rezidentialeGuvernul a alocat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice 165 milioane de lei pentru achitarea primei de stat cetăţenilor care economisesc în vederea finanţării locuinţelor, reprezentând valoarea primei aferente economiilor realizate în 2013 de clienţii băncilor pentru locuinţe, a anunţat Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).
„Produsul de economisire-creditare devine din ce în ce mai cunoscut în România. Mai mult de jumătate de milion de români au optat deja pentru acest sistem”, a declarat Aurelia Cionga, Preşedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
„Succesul sistemului de economisire-creditare din România este demonstrat chiar şi în perioadele de criză, când a înregistrat creşteri substanţiale. Necesarul de investiţii în domeniul locativ determină românii să se orienteze cu proiectele lor pe termen lung” a precizat Carmen Schuster, Vicepreşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.
Numărul total al clienţilor celor două bănci pentru locuinţe depălelte în prezent 550.000 de persoane, în contextul în care produsele de economisire-creditare au fost introduse pe piaţă în anul 2004.
Concret, clienţii care încheie un contract de economisire-creditare economisesc o perioadă de timp, în medie 3-5 ani, urmând ca, ulterior, să aibă posibilitatea accesării unui credit în lei cu dobândă fixă, preferenţială.
În plus, pe toată perioada de economisire cu băncile pentru locuinţe, clienţii primesc pentru depunerile efectuate într-un an prima de stat, în cuantum de 25% din economiile realizate, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 250 euro, la care se adaugă dobânda oferită de bănci.
În perioada de creditare, dobânzile sunt în lei, fixe, cu valori începand de la 4,5%.
Finanţările obţinute pot fi folosite pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Sus