Oferte locuri de munca top

Granturi directe pentru operatorii portuari privati

A fost aprobată o schemă de ajutor în valoare de două milioane de euro, menită să îi ajute pe operatorii portuari privați în contextul războiului ruso-ucrainean.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Direcția Generală Organismul Intermediar Transport a obținut acordul Comisiei Europene pentru finanțarea din fonduri nerambursabile a unei măsuri de sprijin pentru operatorii portuari, în vederea finanțării de echipamente/utilaje destinate încărcării/descărcării și depozitării de mărfuri în principalele porturi românești.

Schema de ajutor de stat va fi acordată sub formă de granturi directe, finanțate parțial prin fondurile de coeziune, care nu vor depăși 2 milioane euro per beneficiar și vor fi acordate cel târziu la data de 31 decembrie 2023.

Scopul acestei măsuri este de a depăși deficiențele capacității suprastructurii porturilor, printre altele pentru achiziționarea de echipamente pentru transportul de mărfuri pe distanțe scurte și extinderea capacităților de depozitare pentru depozitare temporară.

De asemenea, va facilita transportul cerealelor și tranzit prin porturile românești care au nevoie de sprijin urgent pentru a face față fluxurilor de trafic crescute de mărfuri.

La 9 martie 2023, Comisia Europeană a adoptat un nou Cadru temporar de criză și tranziție pentru a încuraja măsurile de sprijin în sectoarele care sunt cheie pentru tranziția către o economie net zero, în conformitate cu Planul Industrial Green Deal.

Un terminal Ro-Ro va intra in executie in curand

Apelul pentru depunerea proiectelor va fi lansat în urma publicării Deciziei CE în Monitorul Oficial și va fi deschis până la 30 noiembrie 2023, inclusiv.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus