Oferte locuri de munca top

Globalworth vrea să devină cel mai important investitor imobiliar din România

Grupul Globalworth a mobilizat anul trecut investiţii cu o valoare totală de aproximativ 477 de milioane de euro pe piaţa imobiliară românească, potrivit celui mai recent raport al companiei.

Reprezentanţii companiei sunt optimişti în privinţa pieţei imobiliare din România şi vor ca Globalworth să devină cel mai important investitor din sector. Cererea de spaţii de birouri va rămâne constantă în viziunea lor.

Ca dezvoltare viitoare Globalworth a programat finalizarea Bucharest One la sfârşitul anului 2015 în timp ce faza I a proiectului Globalworth Campus va fi livrată în prima parte a lui 2016.

Compania a achiziţionat opt noi societăţi comerciale şi un complex rezidenţial şi este parte a unui alt proiect rezidenţial în Bucureşti. Valoarea totală a portofoliului imobiliar se ridică la aproape 600 de milioane de euro la sfârşitul anului trecut.

În ultimele trei luni ale anului trecut Globalworth a anunţat achiziţia a trei clădiri clasa A adăugând încă 150 de milioane de euro la valoarea portofoliului din România. Astfel achiziţia Green Court se va încheia în iulie 2015 aceasta fiind ultima din seria celor trei clădiri de birouri achiziţionate.

În plus Globalworth are alte trei proiecte în dezvoltare care vor adăuga 290 de milioane de euro la valoarea portofoliului.

Compania a raportat un venit de 22 de milioane de euro în 2014, de trei ori mai mare decât cel raportat în 2013.

În prezent un număr de 75 de companii din 20 de ţări ocupă birourile şi spaţiile comerciale deţinute de Globalworth.

Globalworth a închiriat în 2014 un total de 112.000 mp de spaţii dintre care cele mai importante sunt cele către Continental – 45 de mii mp, Deutsche Telekom- 25 de mii mp şi Vodafone- 16 mii mp.

globalworth-campus

Sus