Oferte locuri de munca top

Globalworth a vândut bine produsul România pe bursa londoneză

Bucharest One sf august 2015Fondul de investiţii Globalworth, ce deţine unul dintre cele mai mari portofolii imobiliare din România, a atras aproape 54 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de acţiuni pe bursa AIM din Londra.

Atractivitatea investiţiilor imobiliare în România este demonstrată şi de faptul că iniţial, fondul condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, îşi propuse un obiectiv mai modest, de doar 35 milioane de euro.

Cele mai multe acţiuni Globalworth nou emise au fost cumpărate de York Capital Management Global Advisors, care a subscris 25 milioane de euro pentru mai mult de 4 milioane de acţiuni. Astfel, York Capital a ajuns să deţină 24,5% din Globalworth.

Alte 1,2 milioane de acţiuni au fost cumpărate de Oak Hill Advisors pentru 7,2 milioane de euro. Investitorul va deţine în continuare 13,4% din  Globalworth.

Totodată, compania Lenuta Ltd, controlată de Dimitris Raptis (Deputy CEO şi Chief Investment Officer al Globalworth), a subscris 195.000 de euro pentru 32.000 de acţiuni, reprezentând 0,3% din capitalul nou atras prin această emisiune.

Fondul de investiţii Globalworth dezvoltă în România trei proiecte de birouri în Bucureşti şi un parc logistic în Timişoara. Acestea presupun o investiţie totală de peste 280 de milioane de euro.

Sus