Oferte locuri de munca top

Gestionarea siturilor contaminate

Gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate face subiectul unui proiect de lege ce a fost aprobat de Guvern și va fi transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare

Acesta propune introducerea unor elemente de noutate în legislația care reglementează gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate.

Astfel, este introdusă obligativitatea identificării siturilor potențial contaminate. Această responsabilitate revine în sarcina autorităților publice locale. Actul normativ include o anexă care cuprinde activitățile antropice cu potențial de contaminare a solului.

Totodată, a fost introdusă o prevedere care oferă acces permanent publicului la Inventarul Național al siturilor potențial contaminate, contaminate și remediate. Inventarul Național va fi publicat pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

O altă prevedere se referă la elaborarea, de către Ministerul Mediului, a metodologiei de investigare a siturilor potențial contaminate și a celor contaminate, precum și a metodologiei de remediere a siturilor contaminate. După elaborare, cele două metodologii vor fi aprobate ulterior prin ordin de ministru.

Acest proiect de act normativ prevede abordarea etapizată a gestionării siturilor potențial contaminate și a celor contaminate, în vederea diminuării riscurilor asupra sănătății umane și mediului. Principalul obiectiv are în vedere remedierea siturilor contaminate până la un nivel de funcționalitate care corespunde utilizării prezente și viitoare a acestora, în conformitate cu principiul «poluatorul plătește»”, a declarat viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

 

Citiți și:

A fost obtinuta autorizatia pentru construirea unui amplu proiect logistic

Construirea unui ansamblu cu 10 blocuri va demara in toamna

88,5 mil euro pentru modernizarea unitatilor de invatamant din Bucuresti

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

 

Sus