Oferte locuri de munca top

Gazoductul Serbia – Bulgaria proiect strategic al UE

899546_7b70f72cProiectul pentru construcţia unui gazoduct care să lege Serbia de Bulgaria se numără printre priorităţile Uniunii Europene, potrivit reprezentantului UE pentru energie Maros Sefcovic.

În perioada următoare se vor discuta variante pentru finanţare prin fonduri pre-aderare (IPA), a mai declara Sefcovic, citat de agenţia bulgară Novinite.

Cinci companii s-au arătat interesate să ofere consiliere autorităţilor de la Sofia în cadrul interconexiunii de gaze Bulgaria – Serbia.

Proiectul pentru gazoductul Bulgaria – Serbia prevede construcţia unei conducte de 150 de km care va face legătura între reţelele de distribuţie a gazului din cele două ţări. Există patru trasee posibile ale conductei care va avea o capacitate de transport de aproximativ 1,8 miliarde mc de gaz pe an în ambele direcţii.

Gazoductul va putea fi extins ulterior la o capacitate de până la 4,5 miliarde mc pe an.

Programul UE pentru o Uniune Energetică va ajuta ţările din Estul Europei să construiască interconexiuni pentru a reduce dependenţa de o singură sursă de gaz şi pentru a obţine preţuri mai mici ale gazului, potrivit autorităţilor de la Sofia.

Sus