Oferte locuri de munca top

Gazele naturale romanesti nu vor mai avea prioritate pe piata interna

Producătorii de gaze naturale din România nu vor mai fi obligați să pună la dispoziție pe piața internă producția lor în mod prioritar. Această modificare va fi făcută întrucât Comisia Europeană a constatat că o astfel de obligativitate este împotriva legislației europene, fiind o normă națională contrară dreptului Uniunii Europene.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a elaborat un proiect de Ordin în acest sens. Conform acestuia, până la 31 martie 2020, pe pieţele centralizate din România se vor oferta și se vor tranzacționa gaze naturale din import, precum şi cele din producţie internă, cu excepţia cantităţilor destinate consumului casnic şi producătorilor de energie termică.

Totodată, producătorii vor oferta gazele naturale disponibile din producţia internă cu prioritate pentru echilibrarea portofoliului propriu al utilizatorilor de reţea şi a SNT.

De asemenea, vor fi exceptate de la calcul obligației de tranzacționare pe piețele centralizate din România cantitățile de gaze naturale stabilite de ANRE pentru asigurarea întregului necesar de consum al clienților casnici și al producătorilor de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinată consumului populaţiei, din producția internă curentă și/sau din depozitele de înmagazinare în perioada 1 mai 2019 – 31 martie 2020.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

Citiți și:

250 apartamente, in autorizare, in apropierea Capitalei

Ansamblu de vile, in pregatire, la malul marii

Un proiect va fi demarat chiar daca vor scadea vanzarile de apartamente

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus