Oferte locuri de munca top

Gaze naturare: proiectarea si executia instalatiilor – eficientizate

Proiectarea și execuția instalațiilor de utilizare gaze naturale vor fi eficientizate prin măsurile prevăzute într-un nou ordin al președintelui ANRE, consideră reprezentanții autorității.

O modificare importantă adusă de noul proiect, aflat în consultare, introduce unele condiții în sarcina beneficiarului pentru începerea proiectării instalației de utilizare gaze naturale.

Astfel, pentru partea ce îi revine din investiția făcută, beneficiarul instalației de utilizare gaze naturale va avea obligația să prezinte proiectantului acordul investitorilor.

Aceasta în situația separării măsurării gazelor naturale la un apartament aflat într-un condominiu în care există o instalație de utilizare comună a gazelor naturale, pe casa scării, care deservește unul sau mai multe apartamente, ce sunt contorizate individual. Sau are obligația să prezinte proiectantului acordul privind despăgubirea investitorilor.

Proiecte industriale, in curs de autorizare in provincie

Totodată, vor fi aplicate măsuri ce privesc îndeplinirea atribuțiilor aferente responsabilului tehnic cu execuția.

Acesta va îndeplini atribuţiile prevăzute în Regulamentul privind verificarea şi expertizarea tehnică a proiectelor, expertizarea tehnică a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor, precum şi verificarea lucrărilor executate.

De asemenea, noile prevederi stabilesc un termen de două zile lucrătoare în care operatorul de distribuție are obligația de a comunica, în scris, executantului, documentele necesare a fi prezentate în completare, aferente solicitării de punere în funcțiune a instalației de utilizare gaze naturale.

Un termen de trei zile lucrătoare va fi stabilit pentru completarea documentației depuse de operatorul economic autorizat.

 

Descarcati aici ordinul ANRE (proiect)

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus