Oferte locuri de munca top

Garantii si granturi directe, de 2,5 mld euro, pentru intreprinderile romanesti

O schemă de ajutor de stat a României în valoare de 2,5 miliarde euro (12,5 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei urmează să fie reintrodusă de către Comisia Europeană.

Comisia a aprobat schema inițială la 9 septembrie 2022, iar prima reintroducere a acesteia a fost aprobată la 26 ianuarie 2023 și a expirat la 31 decembrie 2023.

În temeiul schemei reintroduse, ajutorul va fi sub formă de garanții și de granturi directe.

Schema reintrodusă urmărește să asigure faptul că întreprinderile afectate de perturbările economice provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei au în continuare la dispoziție o lichiditate suficientă.

Comisia a constatat că schema României, astfel cum este reintrodusă, îndeplinește în continuare condițiile stabilite în Cadrul temporar de criză și de tranziție.

În special, ajutorul (i) nu va depăși 280.000 euro per întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul agricol, 335.000 euro per întreprindere care își desfășoară activitatea în sectoarele pescuitului și acvaculturii și 2,25 milioane euro per întreprindere care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare.

De asemenea, (ii) ajutorul va fi acordat până cel târziu la 30 iunie 2024.

Contract de lucrari ingineresti, de circa 33 mil euro primeste o singura oferta

Comisia a concluzionat că schema reintrodusă a României este în continuare necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în Cadrul temporar de criză și de tranziție.

Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus