Oferte locuri de munca top

Garantia de buna conduita, anulata

poza10Garantia de bună conduită pentru întreaga perioadă cuprinsă între data depunerii contestaţiei / cererii / plângerii şi data rămânerii definitive a deciziei Consiliului/hotărârii instanţei de judecată de soluţionare a acesteia va fi anulată.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat marti cu 224 voturi pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Această ordonanța prevedea că, în scopul de a proteja autoritatea contractantă de riscul unui eventual comportament necorespunzător, contestatorul are obligaţia să constituie garanţia de bună conduită.

Cuantumul garanţiei de bună conduită se stabilea prin raportare la valoarea estimată a contractului, fiind intre de 1% din valoarea estimată a contractului.

Garanţia de bună conduită trebuia să aibă o perioadă de valabilitate de cel puţin 90 de zile, să fie irevocabilă şi să prevadă plata necondiţionată la prima cerere a autorităţii contractante, în măsura în care contestaţia/cererea/plângerea va fi respinsă ca inadmisibilă.

În cazul în care, în ultima zi de valabilitate a garanţiei de bună conduită, decizia Consiliului sau hotărârea instanţei de judecată nu era rămasă definitivă, iar contestatorul nu prelungea valabilitatea garanţiei de bună conduită, autoritatea contractantă reţinea garanţia de bună conduită.

Senatul a adoptat aceasta Ordonanta in 30 septembrie 2014, dar pe 25 octombrie 2016 Camera Deputatilor a votat împotriva. In prezent, legea este trimisa la Presedintie spre promulgare.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor editia octombrie 2016

Sus