Oferte locuri de munca top

Fuziunea Holcim şi Lafarge pe masa Comisiei Europene

Statie betoane Holcim RomaniaLafarge şi Holcim au notificat Comisia Europeană cu privire la propunerea de fuziune a celor două companii anunţată încă din luna aprilie.
În urma discuţiilor cu Comisia Europeană, ce au precedat notificarea, lista de proprietăţi Lafarge şi Holcim propuse spre dezinvestiţie în Europa a fost modificată. Faţă de lista făcută publică în iulie cele două companii propun: păstrarea fabricii Lafarge Mannersdorf din Austria şi renunţarea la toate activele Holcim din Slovacia.

Activele Lafarge din România sunt în continuare propuse spre dezinvestiţie. Lafarge este pregătită totodată să renunţe la activele din Germania, activele din Insula Reunion – cu exceptia participaţiei în cadrul Ciments de Bourbon, activele Lafarge Tarmac din Marea Britanie, posibil cu excepţia unei uzine de ciment.

Holcim a plasat pe lista de dezinvestiţii activele operaţionale din Ungaria, activele din Serbia şi din Franta metropolitană – cu exceptia uzinei de ciment din Altkirch şi a staţiilor de betoane şi agregate din regiunea Haut-Rhin,

În ceea ce priveşte proprietăţile din afara Europei singura modificare este în Filipine.

În prezent Lafarge şi Holcim sunt în proces de negociere cu mai mulţi potenţiali cumpărători pentru activele propuse spre dezinvestiţie.
Companiile urmează să stabiliească dacă vor fi necesare şi alte dezinvestiţii.

La momentul de faţă Holcim şi Lafarge e au transmis toate notificările necesare către autorităţi de reglementare din toată lumea.

 

Producătorul de ciment Holcim a raportat în 2013 vânzări nete de peste 16,34 miliarde franci elveţieni. Vânzările Lafarge de anul trecut s-au ridicat la 15,2 miliarde euro.

Sus