Oferte locuri de munca top

Fusion Romania: Cresterea cifrei de afaceri a fost posibila în baza reactiilor rapide la provocarile pietei

Dr. Ing. Ionela Rotaru, directorul general al Fusion Romania

Dr. Ing. Ionela Rotaru, directorul general al Fusion Romania

Și acest an a fost unul al provocărilor pentru compania Fusion Romania! Deoarece oferim soluția completă pentru realizarea rețelelor de apă, gaz, canalizare și irigații putem spune că gestionăm un portofoliu complex de produse, cu prețuri a căror evoluție diferă în funcție de produs. Iar această diferență este dictată de o serie de factori: proiecte în derulare – cererea din piață a fost la nivel mediu și peste mediu; stocuri la alți jucători de pe piață – la unele produse au fost peste medie, ducând la o scădere a prețurilor, etc.

Principalul aspect care influențează activitatea firmei este resursa umană.

Laitmotivul ultimilor ani este atragerea persoanelor implicate. Astfel de persoane sunt cele alături de care evoluăm zi de zi. În companie avem colegi care sunt alături de noi de o perioadă îndelungată (peste 20 de ani) și alături de care creștem.

Dorința de a face, de a te implica, indiferent de poziția pe care ești, este cea care face diferența între un job oarecare și locul în care simți că îți aduci contribuția, fiind un jucător în echipa din care faci parte.

Poate nu realizăm îndeajuns importanța lucrului bine făcut, indiferent de poziția în discuție, dar nu există îndoială că fiecare componentă a unui mecanism duce la funcționarea fără sincope a acestuia, fapt care se va reflectă major la nivel personal – ca recunoaștere a capacității, apreciere, stare de bine și, nu în ultimul rând, la nivel profesional unde indicatorul final, venitul, va reflecta dorința de a reuși, precum și aprecierea companiei.

Provocări externe influențează în mod dramatic întreaga economie

Ca provocări ale mediului extern, aș numi doar câteva care influențează în mod dramatic întreaga economie: lipsa de strategie în ceea ce privește economia în toate aspectele ei, materializată în: tratament diferențiat al diferiților jucători din economie.

De exemplu, suntem țară în care există în același timp trei salarii minime! În care taxele și impozitele nu sunt aceleași pentru toți. În care măsurile de stimulare sunt “măsuri constante”, nu unele rezonabile de doi – trei ani, iar cadrul legislativ are o singură constantă: faptul că nu poate fi luat în considerare în activitatea de planificare.

Tratamentul inconsecvent pe care statul îl are: toate taxele sunt colectate la termen sau există consecințe când vorbim despre companii, dar atunci când statul este cel care trebuie să își plătească facturile… există consecințe tot pentru companii. Neplata la termen a facturilor – și vorbim aici despre întârzieri de luni de zile – duce la probleme majore care se răsfrâng pe întreg lanțul economic, de la cei care realizează efectiv serviciile până la cei care furnizează materialele necesare implementării serviciilor respective.

Un an bun și speranțe pentru anul viitor

Anul acesta îl aprecim ca fiind unul productiv, cu multă muncă, dar și cu “întâlniri “ în familia Fusion. Concret, creșterea este de circa 15% a cifrei de afaceri, creștere posibilă în baza reacțiilor rapide la provocările pieței.

Printre principalele realizări ale acestui an aș numi: consolidarea echipei, consolidarea poziției pe piață reflectată în creșterea numărului de comenzi livrate – în acest an a fost depășit numărul de 500.000 de comenzi livrate și a numărului de clienți deserviți – peste 15.000 de clienți deserviți, serviciile prompte, onestitatea, flexibilitatea și calitatea produselor și serviciilor oferite fiind caracteristicile pe care le întruchipăm și în baza cărora ne dezvoltăm continuu alături de partenerii noștri; rebrandingul companiei.

Strict la nivel de cifre și pentru anul viitor avem bugetată o creștere similară cu cea a anului trecut.  Apoi, în 2024 urmează deschiderea unui nou canal de vânzări: magazinul on line. Mai sunt în desfășurare și alte proiecte pentru viitorul an, sper să vorbim despre acestea într-un viitor articol!

Sus