Solplanet x AeroFix

Furturi de pe drumuri chiar şi la câteva zile de la recepţia lucrărilor

Ukrainian roads

În ultimii doi ani CNADNR a deschis un număr de 219 procese civile împotriva celor care au deteriorat sau sustras elemente de infrastructură de pe autostrăzi şi drumuri naţionale, potrivit unui răspuns formulat de Ministerul Transporturilor la o interpelare privind furtul elementelor de infrastructură.

“În scurt timp de la finalizarea lucrărilor elemente ale infrastructurii de transport rutier (semnalizări, separatoare, marcaje laterale, elemente metalice sau garduri de protecţie) dispar chiar şi la câteva zile de la recepţia lucrărilor“, potrivit textului interpelării semnate de deputatul PSD Florin Gheorghe.

Compania Naţională de Autostrăzi precizează că aceste elemente se înlocuiesc în cel mai scurt timp posibil pe cheltuiala instituţiei iar banii se recuperează de la asiguratori, de la conducătorii auto sau de la firmele de pază responsabile.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că în contractele de pază a drumurilor încheiate de CNADNR există o clauză prin care dacă autorii furturilor nu sunt identificaţi firma de pază plăteşte daunele produse.

În ciuda faptului că CNADNR are contract pentru paza obiectivelor finalizate elementele de infrastructură continuă să dispară în acelaşi ritm, potrivit deputatului PSD.

Sus