Oferte locuri de munca top

Funcţionarii primăriei au prejudiciat Capitala cu 3,3 milioane euro

DSC02514Şapte funcţionari ai Primăriei Bucureşti au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzaţi că au “restituit” un teren de peste 15.000 mp din Sectorul 1, naţionalizat abuziv în perioada comunistă, fără a deţine acte doveditoare cu privire la titularul dreptului de proprietate.

Andrei-George Creci, fost şef serviciu serviciu în cadrul Direcţiei Juridic, Contencios şi Legislaţie, va fi judecat sub control judiciar, iar ceilalţi şase funcţionari în stare de libertate.

La solicitarea presupusului proprietar, Constantinescu Gheorghe, angajaţii primăriei au restituit în natură un teren în suprafață de 15.209,87 mp și au acordat despăgubiri pentru o suprafața de teren de 19.790,13 mp.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, funcţionarii au aprobat restituirea terenului fără a deţine actele doveditoare stipulate în lege. În primul rând solicitantul nu a putut demonstra în posesia cui se afla imobilul în momentul deposedării abuzive. Totodată nu au fost depuse acte care să indice date despre imobil, momentul la care s-a realizat deposedarea abuzivă, modul de preluare a imobilului sau actul normativ în baza căruia s-a dispus preluarea imobilului de către stat.

Terenul aflat în domeniul privat al Municipiului Bucureşti a fost trecut în proprietatea a patru persoane ale căror drepturi fuseseră cesionate către Constantinescu Gheorghe. Prejudiciul adus Capitalei se ridică la suma de 3,3 milioane euro. Pentru a asigura recuperarea pagubei procurorii au pus sechestru asupra unora dintre bunurile funcţionarilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Sus