Oferte locuri de munca top

Functionari din Primaria Bucuresti, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu

Șase funcționari din cadrul Primăriei București au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DNA pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.

Astfel, procurorii susțin că cei șase inculpați nu ar fi asigurat un tratament egal și transparent operatorilor economici care au participat la două proceduri de atribuire a unui acord-cadru.

Cei șase inculpați sunt:

* Mincu Daniela, la data faptei director general al Direcției Generale Achiziții din cadrul Primăriei municipiului București,

* Constantinescu Octavian Clement, la data faptei consilier personal al primarului general al Capitalei și președinte cu drept de vot în cadrul unei comisii de evaluare/negociere,

* Stoian Teodora, la data faptei șef serviciu în cadrul Direcției contracte din Primăria Municipiului București și membru al unei comisii de evaluare/negociere,

* Cîmpeanu Carmen, la data faptei șef serviciu Evidență Achiziții Externe din cadrul Primăriei Municipiului București și membru al unei comisii de evaluare/negociere,

* Olariu Rodica, la data faptei expert în cadrul Direcției Contracte din Primăria Municipiului București și membru al unei comisii de evaluare/negociere,

* Slabu Cristina, la data faptei expert în cadrul Direcției Contracte din Primăria Municipiului București și membru al unei comisii de evaluare/negociere.

Ansamblu cu 3 cladiri, in curs de autorizare in Capitala

De asemenea, două persoane fizice, la data faptelor reprezentanți ai unei societăți comerciale, au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

Procurorii susțin că în perioada martie-august 2015, cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei municipiului București, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară. Asta ar fi fost în contextul încheierii, la un preț supraevaluat, a unui „Acord cadru-Servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile aflate în domeniul public și privat al Municipiului București”, în valoare de 685.000 euro.

Acordul cadru a fost încheiat între primărie și societatea comercială a celor doi
oameni de afaceri, cercetați în prezenta cauză.

Cei șase funcționari nu ar fi asigurat un tratament egal și transparent operatorilor economici participanți la cele două proceduri de atribuire a acordului-cadru (licitație deschisă și respectiv negociere).

Aceștia nici nu ar fi fost transmis spre publicare un anunț de participare.

Societatea care a primit contractul nu ar fi îndeplinit nici măcar cerințele minime de calificare pentru atribuirea acordului respectiv:

* nu ar fi avut experiență similară în domeniu cu privire la prestarea serviciilor de evaluare imobiliară (în ultimii trei ani, cu o valoarea cumulată mai mare de 1.000.0000 lei),

* nu ar fi depus documentele solicitate pentru a face dovada îndeplinirii cerințelor referitoare la utilajele/echipamentele tehnice de care dispunea,

* nu ar fi depus “angajamentul ofertantului” potrivit căruia, în cazul indisponibilității unor persoane dintre cele nominalizate, le va înlocui numai cu persoane cel puțin la fel de calificate.

Costuri mai mari pentru construirea unei case in Bucuresti

Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost cauzat Primăriei municipiului București un prejudiciu în valoare de 724.424 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, de către societatea celor doi oameni de afaceri.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de toți inculpații.

Primăria Municipiului București s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus