Oferte locuri de munca top

FPSC: garantia de buna executie trebuie restituita

Cristian-ErbasuPropunerea Ministerului Fondurilor Europene de modificare a procentelor de restituire a garantiei de bune executie ar produce efecte negative substantiale firmelor din domeniul constructiilor, atrage atentia Cristian Romeo Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
In contextul in care garantia de buna executie reprezinta 10% din valoarea contractelor, cu mult peste marjele de profit din sector, masura ar afecta dramatic fluxul de numerar al firmelor si capitalul de lucru. “In conditiile in care sectorul constructiilor a fost in scadere continua in ultimii sase ani, estimam ca efectele unei asemenea modificari legislative ar provoca falimentul multor companii, scaderea dramatica a numarului locurilor de munca, iar pe termen mediu si lung, dificultatea companiilor de constructii de a se mai califica la proiecte importante”, a mai precizat presedintele FPSC.
FPSC se declara ferm impotriva modificarii legislative propuse, a adaugat domnul Erbasu.
MFE a inaintat recent Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) o propunere de modificare a HG 925/2006, in sensul schimbarii procentelor de restituire a garantiei de buna executie, respectiv 25% din valoarea sa in termen de 14 zile de la data procesului verbal de receptie a lucrarilor si restul de 75% la expirarea perioadei de garantie.
Aceasta in contextul in care, in prezent, 70% din garantia de buna executie este returnata constructorului la terminarea lucrarilor, iar restul de 30% la expirarea perioadei de garantie.

Sus