Oferte locuri de munca top

Fotovoltaice pentru IMM-uri: Pana la 150 mii euro pentru fiecare beneficiar

O nouă etapă a Programului de finanțare Electric Up a fost aprobată de Guvern.

Față de prima ediție a schemei de finanțare, derulată în 2020-2023, în noua etapă

vor fi mai multe modificări.

Astfel, prin noul program ElectricUp2 se acordă un ajutor de minimis de până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar.

Concret, trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile va putea fi acoperită cu fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanțare de 25% din valoarea proiectului.

Totodată, se mărește limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 kWp, pentru asigurarea consumului propriu și a consumului stațiilor de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in cu minim două puncte de încărcare (2x11kW).

De asemenea, a fost extins termenul de implementare a programului de finanțare până în anul 2032, termen care acoperă implementarea și monitorizarea etapelor 2 și 3.

Programul Electric Up 2 va fi finanțat de la bugetul de stat cu 450 de milioane de lei.

Centrala electrica fotovoltaica noua, de peste 45 MWp

În primul ciclu de finanțare prin Programul Electric Up, din totalul de 2.536 solicitanți au fost declarați eligibili circa 73% (1.839 solicitanți), iar din aceștia au fost decontate 1.525 de proiecte cu o valoare totală de circa 480 milioane lei.

În procesul de implementare a Programului „ELECTRIC UP” se utilizează mecanismul decontării cererii de plată, stabilit prin intermediul schemei de ajutor de minimis.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus