Oferte locuri de munca top

Fost primar din Borşa judecat pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFostul primar al oraşului maramureşan Borşa, Cornel – Remus Şteţco, a fost trimis în judecată în stare de libertate de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În sarcina acestuia, procurorii au reţinut infracţiunea de “folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”, în legătură cu proiectul „Reabilitare şi modernizare bază de recuperare şi infrastructura de mediu în Complexul Borşa”.
În decursul anului 2006, între Consiliul local Borşa şi o societate comercială a fost încheiat un contract de execuţie lucrări în valoare de aproape un milion de lei, fără TVA, având ca obiect construcţia unei staţii de epurare.
Potrivit DNA, în septembrie 2007 fostul primar ar fi solicitat pe nedrept la ADR NV plata tranşei finale pentru proiectul amintit, în valoare de 150.000 de euro, în contextul în care lucrările nu erau în fapt finalizate.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată dirigintele de şantier Tomoiagă Vasile, Avram-Pascu Nicolae reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest şi Coperza Vasile, director al unei societăţi comerciale, Aceştia sunt suspectaţi de “complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureş.

Sus