Oferte locuri de munca top

Fondurile destinate achiziţionării de locuinţe ANL redirecţionate spre Prima Casă

DSC05248

locuinţe ANL

Plafonul destinat achiziționării de locuințe prin ANL rămas nealocat și/sau neutilizat va fi realocat ca plafon general de garantare în cadrul programului Prima Casă, potrivit unei hotărâri emise de Guvern.
În anul 2013 pentru achiziţia locuinţelor construite prin ANL a fost alocat un plafon în sumă totală de 500 milioane lei, până la această dată fiind alocată suma de 314,5 milioane lei. Din plafonul de 314,5 milioane lei, până în luna iunie 2014, au fost acordate garanţii în valoare totală de 8,8 milioane lei, reprezentând o rată de utilizare de 1,7%.
Prin comparaţie, plafonul general aferent anului 2014, în sumă totală de 1,2 miliarde lei (exclusiv plafonul destinat achiziţionării locuinţelor construite prin ANL) a fost integral alocat, primindu-se mai multe cereri de suplimentare de la finanţatorii înscrişi în program.
Măsura de realocare a fondurilor vine în întâmpinarea persoanelor care doresc să achiziţioneze o locuinţă care nu este construită de ANL, ci este din domeniul privat. Menţinerea unui plafon special pentru ANL ar duce la o diminuare a posibilităţii de accesare la credite a beneficiarilor programului, potrivit reprezentanţilor Ministerului de Finanţe.

Sus