Oferte locuri de munca top

Fonduri nerambursabile vor fi acordate pentru fabrici de materiale si utilaje pentru constructii

Noile investiții în producția de furnire, panouri din lemn, parchet, vopseluri, izolatori, becuri, dar și utilaje pentru construcții vor fi sprijinite de stat prin acordarea de fonduri nerambursabile.

Firmele din industria prelucrătoare din țară vor putea accesa fonduri de până la 50 milioane euro sub formă de granturi, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență.

Schema de finanțare are ca scop reducerea deficitului comercial provenit din industria prelucrătoare, precum și stimularea investițiilor în capacități noi de producție în zonele mai puțin dezvoltate.

Prin schema de ajutor de stat, în vederea îndeplinirii obiectivelor, se finanțează investiția inițială, precum și investiția inițială care creează o nouă activitate economică.

Printre sectoarele eligibile se numără:

* fabricarea de furnire și a panourilor de lemn

* fabricarea parchetului asamblat în panouri

* fabricarea coloranților și pigmenților

* fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și a masticurilor

* fabricarea izolatorior și a pieselor izolante din ceramică

* fabricarea produselor din azbociment

* metalurgia aluminiului

* fabricarea de echipamente electrice de iluminat

* fabricarea utilajelor de metalurgie

* fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții.

Scumpire a lemnului pentru constructii, in Bucuresti

Stimularea financiară are în vedere acordarea unui ajutor de stat de până la maxim 50 milioane euro (conform intensității maxime a ajutoarelor de stat), ce urmează a acoperi până la 75% din valoarea investiției.

Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei a sumei de 447 milioane de euro. Bugetul mediu anual al schemei este echivalentul în lei a sumei de 149 milioane de euro.

Ajutoarele de stat regionale acordate în cadrul schemei privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Se vor putea încheia acorduri pentru finanțare în baza schemei până la data de 31 decembrie 2026, cu respectarea legislației europene în domeniul ajutorului de stat, în limita bugetului anual alocat schemei.

Numărul maxim estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 30.

Cheltuieli eligibile

Vor fi considerate eligibile:

* costurile investițiilor în active corporale și necorporale

* costurile salariale estimate pentru locurile de muncă create în urma unei investiții inițiale, calculate pe o perioadă de 2 ani.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus