Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru un drum de legatura Transilvania – Moldova

Un drum județean care face legătura între centrul țării și Suceava va fi modernizat cu fonduri europene. Este vorba despre proiectul „Modernizare drum județean DJ 174A- Bilbor – km 20+000 – 23+423 – DJ 174C – lim. jud. Suceava km 5+000 – 11+197,pe sectorul km 5+000 – 11+197”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare.

Astfel, peste 6 kilometri de drum județean din localitatea Bilbor, județul Harghita până la limita cu județul Suceava, vor fi modernizați cu un buget de 7,86 milioane lei, lucrările fiind estimate a se finaliza până în 30 octombrie 2019.

Valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, Autoritatea de Management a POR, este de 7,7 milioane lei,respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 1,65 milioane euro). Diferența dintre cele două sume o reprezintă co-finanțarea adusă de către beneficiarii proiectului, Consiliul Județean Harghita și primăriile Toplița și Bilbor, potrivit ADR Centru.

Vor beneficia de acest proiect, în mod direct, un număr de 2.629 locuitori din Municipiul Topliţa și din satul aparținător, Secu, precum și locuitorii din localitățile Drăgoioasa, Păltiniș, Coverca, Panici, din Bilbor și Saru Dornei din judeţul Suceava.

Fondurile necesare realizării acestor proiecte sunt asigurate din programul derulat la nivel regional de ADR Centru,Programul Operațional Regional 2014-2020.

Din bugetul alocat proiectului se execută lucrări de modernizare ce urmăresc aducerea structurii rutiere la parametri tehnici corespunzători categoriei de drum și asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în circulaţie. Traseul proiectat urmărește linia actuala a terenului, cu mici modificări, lățimea platformei drumului va fi de 8 metri, dintre care 6 metri lățimea carosabilului si 2x1m lățimea acostamentelor. Se va realiza profilarea acostamentelor și completarea cu balast cilindrat, după curățarea suprafețelor. Se vor reabilita și decolmata 24 de podețe și se vor amenaja hidraulic albiile la intrările şi ieșirile din podețe, fiind decolmatate, curățate și reprofilate șanțurile. De asemenea, mai sunt prevăzute lucrări de marcare și semnalizare corespunzătoare a drumului, conform normelor de siguranță rutieră.

  

  

 

Citiți și:

  

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus