Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru şcolile din judeţul Arad

RIMG0110Şcolile din cinci comune ale judeţului Arad vor fi reabilitate din fonduri europene prin contractele de finanţare din fonduri europene încheiate astăzi, 30 septembrie. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 4 milioane lei, iar finanţarea nerambursabilă este de peste 3 milioane lei.
Cele cinci proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vizează reabilitarea clădirilor în care își desfășoară activitățile instituțiile de învățământ, adaptarea acestora la standarde europene prin creșterea gradului de siguranță și confort și o creștere a gradului de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru școlile din comunele Conop, Ghioroc, Sintea Mare și Șiria și pe parcursul a 12 luni pentru școala generală din comuna Dieci.
Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3  „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” a Programului Operațional – cel de-al doilea apel de proiecte.
Acest al doilea apel de proiecte a avut o realocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și din Bugetul de stat) ce totalizează 172,95 milioane euro la nivel național.

Sus