Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru proiecte din Programul Romania-Ucraina

Patru contracte de finanțare cu o valoare totală de 19,3 milioane de euro, din care 17,3 milioane de euro fonduri europene, au fost semnate de autoritățile române și cele ucrainene, la finalul lunii iunie. Fondurile vor fi alocate prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Printre cele patru tipuri de investiții care vor primi finanțare prin Programul Operațional Comun România-Ucraina se numără:

* Proiectul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate”, cu un buget total de 4,2 milioane de euro (din care 3,7 milioane euro fonduri europene) vizează investiții în mai multe secții din spitalele cuprinse în proiect, respectiv

– reabilitarea și dotarea secțiilor de sterilizare și ortopedie din cadrul Spitalului Județean Tulcea (România);

– reabilitarea unei clădiri a Spitalului Municipal Măcin (România); modernizarea şi echiparea secţiei de chirurgie a Spitalului Bazinul Dunării, Izmail (Ucraina);

– reabilitarea și dotarea secției de copii a Spitalului Orășenesc din Izmail (Ucraina).

Liderul proiectului, Consiliul Județean Tulcea, va derula acest proiect împreună cu Unitatea Administrativ-Teritorială Măcin, Spitalul Regional Dunărea din Odessa, Consiliul Local Izmail (Ucraina) și Asociația de Cooperare Trasfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” (România).

* Proiectul “Râu curat – Dunărea” cu un buget total de 4,3 milioane de euro (din care fonduri europene 3,8 milioane euro) își propune reabilitarea sistemelor de canalizare ale zonei de frontieră a Deltei Dunării, în scopul prevenirii situațiilor de urgență provocate de activitățile umane și a fost semnat pe 28 iunie a.c.

Celelalte două obiective de investiții sunt: Proiectul „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva infracționalității transfrontaliere” (SAGA) și Proiectul “Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă” (BRIDGE).

Activitățile celor patru proiecte vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.

Aceste proiecte totalizează aproximativ 30% din fondurile europene alocate Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus