Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru fluidizarea traficului pe DN1- Valea Prahovei

Investițiile pentru sporirea capacității de circulație pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal, vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.

CNAIR în calitate de beneficiar al finanțării și Ministerul Transporturilor, în calitate de organism intermediar pentru transport, au convenit la 1 aprilie încheierea contractului de finanțare pentru proiectul Măsuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal”  în vederea acordării finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Proiectul va aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie între Comarnic și Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existenta (DN1).

Acest proiect are în vedere elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Executie pentru șase obiective de investiție aflate de-a lungul drumului national DN1 – Valea Prahovei in zona Comarnic – Predeal, după cum urmează:

  • Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – Piata Centrala din Comarnic intersectie DN 1 cu str. Ghiosesti si amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran Primaria Comarnic;
  • Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – intersectie DN1 cu Str. Crinului (Poiana Tapului), Str.Telecabinei (Busteni) si Str. Panduri (Predeal);
  • Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu Str. Prahovei (Azuga);
  • Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu DN73A (Predeal) – Obiectivul 4;
  • Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);
  • Realizare Pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Valoarea totală a  proiectului este de 3.686.547 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala- 2.629.998,54 lei, 15% contribuția proprie– 432.464.117,37 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, respectiv între data de 01.06.2021 și 30.06.2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus