Oferte locuri de munca top

Fonduri europene obţinute cu ajutorul unor documente false

1280px-Round_hay_bale_at_dawn02Un cetăţean francez a fost trimis în judecată pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.
În anul 2008 în scopul accesării unor fonduri europene pentru construcția unei fabrici de nutrețuri Ghaziri, asociat unic și administrator al Agroli Group, a furnizat comisiei de evaluare financiară a ofertelor, constituită la nivelul societății Agroli Group, atât documente inexacte, emise în numele unei firme controlate de inculpat, cât și documente false emise în numele unor firme olandeze și germane.
De asemenea, prețurile prevăzute în ofertele depuse nu erau reale, ci crescute artificial, astfel încât să genereze cheltuieli supraevaluate.
Ulterior dosarul a fost depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Astfel beneficiarul Agroli Group a obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 10,82 milioane lei din care s-a încasat suma de 5,41 milioane lei.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticoprupţie au dispus instituirea sechestrului asupra unui număr de 32 bunurilor imobile și a unui autoturism de lux marca Ferrari FF aparținând societăţii Agroli Group.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dâmbovița.

Sus