Oferte locuri de munca top

75 de mil. lei pentru infrastructura din Harghita, Covasna şi Bistriţa Năsăud

Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice

Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice

Contractele de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă, extinderea reţelei de canalizare în 10 localităţi din judeţele Harghita, Covasna şi Bistriţa Năsăud şi finanţarea drumului judeţean 174A au fost semnate în această săptămână de Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.
Valoarea totală a contractelor este de peste 31 de milioane de lei, din care peste 15 milioane de lei reprezintă alocări suplimentare. Investiţiile vor beneficia de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Au fost încheiate 15 contracte de finanţare prin PNDL, în valoare totală de aproximativ 6 milioane de lei, din care peste 3,6 milioane de lei sunt doar alocări suplimentare. Lucrările vizează, în principal, reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă, extinderea reţelei de canalizare în 10 localităţi din judeţele Harghita şi Covasna.
PNDL este finanţat şi drumul judeţean 174A (sectorul dintre localitatea Secu şi comuna Bilbor – DN 15), pentru care s-au inaugurat astăzi primii 12 km. Valoarea contractului de finanţare pentru anul 2014 este de aproximativ 2,7 milioane de lei, iar beneficiar este Consiliul Judeţean Harghita.
Tot în această săptămână au fost încheiate contractele pentru finanţarea de lucrări de reabilitare termică în Miercurea Ciuc, în valoare de 4,8 milioane de lei.
Fondurile europene, alocate prin POR, vor contribui atât la reabilitarea termică a corpului principal al şcolii din cadrul Colegiului Naţional ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, cât şi la reabilitarea termică, în vederea creşterii performanţei energetice pentru două blocuri de locuinţe din Miercurea Ciuc (cu regim de înăltime P+10E), beneficiari fiind proprietarii a 80 de apartamente.

Sus