Oferte locuri de munca top

FNGCIMM propune o schema de garantare a creditelor in Regiunea Dunarii

FNGCIMM a propus cu acest prilej un concept de schema de garantare a creditelor vizand proiectele transfrontaliere eligibile pentru finantare europeana. Propunerea „Scheme de garantare a creditelor pentru investitii noi, inovatoare si competitive in Regiunea Dunarii – concentrate pe proiecte de cooperare intre Romania, Republica Moldova si Bulgaria” are ca scop imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor din regiunea Dunarii si facilitarea accesului la finantare adecvata, studiile aratand ca o investitie cu cat este mai inovatoare, cu atat este mai redusa probabilitatea de a obtine un imprumut.

FNGCIMM a afirmat posibilitatea de a garanta proiectele viabile, dar care nu indeplinesc cerintele impuse de institutiile de credit si care adesea nu au capacitatea de a obtine un imprumut din cauza insuficientei garantiilor proprii ale participantilor. Etapele acordarii de garantii pot fi usor accesibile, utilizand o platforma on-line pentru analiza solicitarilor de garantare ale coordonatorilor sau participantilor la astfel de proiecte.

Stabilirea de scheme de garantare a creditelor, adaptate specificului pietelor din regiunea Dunarii, va imbunatati accesul la creditare a IMM-urilor inovatoare si a organizatiilor de cercetare. Instrumentele de garantare au un efect de multiplicare mai mare decat alte solutii de finantare, permit finantarea unui numar mare de beneficiari eligibili si pot contribui in mod eficient la imbunatatirea dezvoltarii regiunii Dunarii, potrivit unui comunicat FNGCIMM.

Sus