Oferte locuri de munca top

Finantare suplimentara de 150 mil euro, pentru doua centre de arsi

Guvernul va confirma astăzi modificarea împrumuturilor de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru cele două proiecte de centre de arși din țară. Acestea vor fi realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și la Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

În luna iunie a acestui an a fost semnat Acordul de împrumut (Finanțare adițională pentru Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  (BIRD), în valoarea de 150 milioane euro. Acesta trebuie ratificat de către Guvern pentru a intra în vigoare.

Finanțarea adițională va asigura continuarea și finalizarea activităților prevăzute
inițial în cadrul proiectului, care depășeau costul actual al acestuia. Aceasta ca urmare a restructurării proiectului prin introducerea componentei destinată acțiunilor de răspuns la criza sanitară COVID-19 și actualizării costurilor centrelor de arși propuse a fi realizate.

Ca urmare, finanțarea vizează în principal:

* achiziția de echipamente pentru centrele de arși

* lucrările de execuție și activitățile privind supervizarea/managementul de proiect pentru cele două centre de arși

* întărirea furnizării de servicii  medicale (prin modernizarea sistemului de telemedicină, îmbunătăţirea reţelei de screening pentru cancerul cervical)

* îmbunătăţirea  administrării şi guvernării sectorului sanitar.

Proiectul va fi implementa pe o perioadă de 4 ani, iar data limită de tragere a  împrumutului este 31 decembrie 2024.

Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Investiția pentru construirea noii clădiri, care va fi conectată la restul spitalului printr-o pasarelă, este de peste 76 milioane de euro, echivalentul a peste 370 milioane de lei. Din aceasta, valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 136.995 mii lei.

Indicatorii tehnico economici au fost aprobați de Guvern în luna decembrie a anului trecut. Conform acestora, clădirea va avea un regim de înălțime Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj tehnic. Suprafața construită va fi de 2.400 mp.

Durata de execuție este stabilită la 36 de luni.
Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș

Investiția are o valoarea de puțin peste 60 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 300 milioane de lei.

Construcția nouă cu funcțiunea de spital va avea un regim de înălțime de Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj tehnic.

Pe lângă edificarea unei noi clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului si reorganizarea circuitelor medicale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus