Oferte locuri de munca top

Finanţare europeană pentru conectarea reţelelor de gaze din România şi Bulgaria

conducteComisia Europeană va finanţa cu până la 1,5 milioane de euro întocmirea studiului de fezabilitate și de proiectare pentru stațiile de compresoare din Corbu, Hațeg și Horia, cuprinse în proiectul ce vizează realizarea unei conducte de gaz între Bulgaria și Austria, via România și Ungaria. Beneficiarul finanțării este Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, au anunţat reprezentanţii Comisiei Europene.
Acest studiu face parte dintr-un număr de 34 de proiecte-cheie de infrastructură cărora statele membre UE au convenit să le aloce 647 de milioane de euro, din totalul de 5,85 de miliarde prevăzute în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE) pentru perioada 2014-2020.
Majoritatea fondurilor vor finanța proiecte din domeniul gazului din regiunea Mării Baltice, precum și din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. În afară de construirea de noi conducte, aceste proiecte din includ și terminale pentru trimiterea gazului natural lichefiat (GNL).
MIE oferă finanțare în proporţie de maxim 50% şi în mod excepţional 75% pentru proiectele care au avantaje clare dincolo de frontierele naționale și care nu sunt viabile din punct de vedere comercial sau pe care utilizatorii din anumite state membre nu și le pot permite.
Următorul apel de propuneri de proiecte va fi lansat în 2015.
Pentru a fi eligibilă pentru un grant, o acțiune propusă trebuie să se refere la un proiect inclus în lista „proiectelor de interes comun”. Prima listă, adoptată de Comisia Europeană în 2013, cuprinde 248 de proiecte de infrastructură energetică.


Etichete:
Sus