Oferte locuri de munca top

Finantare de 96 de mil euro pentru CTPark Bucharest

BERD și ING Bank România au oferit împreună o finanțare de 96 milioane de euro pentru parcul logistic CTPark Bucharest Km 13, situat pe autostrada A1 București-Pitești, la 2 kilometri de capitală.

Cele două instituții au pregătit un pachet de finanțare din care ING Bank România 52,2 milioane euro și BERD – 43,8 milioane de euro.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

O parte din împrumutul BERD va merge către construcția unui nou depozit în aceeași locație. Noua clădire va fi certificată ca „Foarte Bună” conform standardelor BREEAM, cea mai cunoscută și utilizată metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

Cele 52 de hectare sunt operate de subsidiara din România a dezvoltatorului imobiliar, CTP, care deține în Europa Centrală cel mai mare portofoliu de parcuri logistice, proprietăți închiriabile din clasa A ce acoperă peste 3 milioane de metri pătrați, localizate în mai mult de 60 de locații strategice.

Economia României rămâne în continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeană, cu un consum dublu de energie față de media acesteia. Fondul de clădiri rezidențiale și comerciale, publice și private este un mare consumator de energie, reprezentând 40% din consumul total național de energie.

În prezent, numai trei parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică.

CTPark este în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București. Proiectul a fost finanțat de BERD anul trecut.

 

Citiți și:

Garduri separatoare si stalpisori intr-un proiect de circa 6,3 mil lei

4,5 ha pentru construirea de case, in apropierea Bucurestiului

Ce preturi are Compania Municipala de Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus