Oferte locuri de munca top

Finantare de 123 mil euro pentru parcurile de retail din Romania

O facilitate de finanțare de 123 milioane de euro va permite unui dezvoltator de spații comerciale să finalizeze construcția unui parc de retail în țara noastră. De asemenea, va asigura și dezvoltarea proiectelor de extindere a altor trei parcuri pe care acesta le are în România.

Pentru întregul său portofoliu de parcuri de retail din România, Mitiska a negociat o facilitate de finanțare de 123 de milioane de euro cu Erste Group Bank AG.

Portofoliul românesc al Mitiska REIM, investitor specializat în parcurile de retail, cuprinde 24 de parcuri, cu o suprafață închiriabilă brută de 132.000 mp.

În ultimii zece ani, întregul portofoliu a fost dezvoltat, construit și gestionat de Mitiska REIM și partenerul său din România, Square 7 Properties.

Sectorul alimentar este un punct cheie în întregul portofoliu, toate parcurile comerciale având atașate și un supermarket Kaufland sau Lidl, sau o combinație a ambelor.

Mixul de chiriași este alcătuit din mărci internaționale precum Deichmann, DM, Pepco, Jysk, KFC, Kik și Takko.

Nou depozit, cu peste 6 mii mp, pentru o firma de distributie

Parcurile de retail și chiriașii lor au continuat să aibă performanțe bune în ultimul an, în ciuda provocărilor impuse de pandemia Covid-19.

Finanțarea va fi utilizată pentru finalizarea unui nou parc de retail în construcție în Baia Mare, precum și pentru proiecte de extindere a parcurilor existente în Tulcea, Slatina și Mediaș.

Clemens Petschnikar, CEO Square 7 Properties: „România este acum una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din UE, depășind semnificativ media UE din ultimii 5 ani pentru creșterea PIB-ului, a consumului privat și a puterii de cumpărare a consumatorilor. Cu toate acestea, piața românească rămâne insuficient deservită în ceea ce privește spațiul de vânzare cu amănuntul modern pe cap de locuitor, în timp ce cheltuielile consumatorilor cresc mai repede decât în ​​Europa de Vest, ceea ce credem că va favoriza puternic conceptul de retail park”.

Axel Despriet, Co-CEO al Mitiska REIM: „Toate parcurile de retail din portofoliul românesc au fost dezvoltate pe locații strategice de umplere urbană, de-a lungul principalelor artere de circulație ale orașelor în care sunt construite și întotdeauna la câțiva pași de mari zone rezidențiale sau de birouri, făcându-le destinații accesibile pentru cumpărături zilnice. Credem că locațiile vizate, mixul diversificat de chiriași și abordarea durabilă, în combinație cu tendințele socio-economice pozitive din România, vor continua să stimuleze oportunitățile de creștere viitoare în cadrul portofoliului”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus