Oferte locuri de munca top

Finalizarea spitalelor de arsi cu bani de la bugetul de stat

De la bugetul de stat a fost alocată suma de 343 milioane lei, necesară pentru continuarea lucrărilor de construcție și operaționalizare a trei centre care vor asigura tratamentul pacienților cu arsuri grave din țara noastră.

Astfel, se asigură continuitatea finanțării celor trei centre de mari arși și după data de 1 ianuarie 2025, atunci când se vor încheia acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Este vorba despre centrele pentru tratarea și recuperarea pacienților cu arsuri grave, secții de Anestezie Terapie Intensivă, blocuri operatorii și Unități de Primiri Urgențe sau conexiune cu Unitățile de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti şi a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Tg. Mureș.

Aceste fonduri vor asigura executarea construcțiilor și instalațiilor interioare aferente construcțiilor, dar și achiziționarea de echipamente medicale și furnituri necesare punerii în funcțiune.

În prezent, cele trei centre de mari arși din București, Timișoara și Tg. Mureș se află în diferite stadii de realizare.

Centrul de mari arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara este cel mai avansat proiect, aflându-se în faza de semnare a contractului pentru demararea lucrărilor de construire.

Complex multifunctional, in pregatire

Pentru centrul din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti, se evaluează ofertele depuse în cadrul licitației internaționale pentru contractarea lucrărilor civile de construcții, organizate conform prevederilor acordurilor de împrumut.

Pentru cel din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Tg. Mureș s-a lansat procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor de construire.

Fondurile necesare finanțării lucrărilor au fost asigurate, până în prezent, printr-un acord de împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), prin Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar.

Termenul de finalizare a activităților cuprinse în cadrul acordurilor de împrumut este 31 decembrie 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus