Oferte locuri de munca top

FCC: câștiguri în creștere anul trecut

Grupul de construcţii spaniol FCC a raportat un EBITDA de peste 833 de milioane de euro în 2016 reprezentând o creștere de 2,3% a veniturilor brute în comparaţie cu rezultatele din 2015.

Ponderea câștigurilor brute a crescut la 14%, acestea reprezentând 12,6% din veniturile grupului din 2015. Creșterea vine ca urmare a colaborărilor în mai multe arii de business și a creșterii productivităţii.

Diviziile de mediu și de apă ale grupului au generat peste 80% din câștigurile brute în 2016 în timp ce diviziile de construcţii și de clădiri au generat 19,6% din EBITDA.

Una dintre realizările anului 2016 a fost reducerea datoriilor grupului cu peste 34% până la sub 3,6 miliarde de euro.

Veniturile grupului FCC au scăzut cu 8,1% în 2016 până la 5,9 miliarde de euro ca urmare a scăderii volumului lucrărilor de construcţii în Spania cu finanţare din fonduri publice.

Portofoliul de comenzi avea la sfârșitul anului trecut o valoare de peste 30,5 miliarde de euro din care peste 85% era compus din lucrări aferente compartimentelor de Servicii de Mediu și Apă.

Compania-mamă a înregistrat un venit net negativ de 165 de milioane de euro comparativ cu o pierdere de 46 de milioane de euro în 2015.

Cheltuielile cu investiţiile au fost de 448 de milioane de euro în 2016 în creștere cu 3,9% faţă de cele înregistrate în anul anterior.

Printre evenimentele notabile ale anului trecut se numără extinderea portofoliului FCC Medio Ambiente în Marea Britanie și SUA.

Subsidiara FCC a demarat lucrările pentru un mare centru de reciclare în Edinburgh și a încheiat un contract pe 10 ani pentru a se ocupa de deșeurile din Polk Country, Florida contract în valoare de peste 100 de milioane de euro. În Madrid divizia de Mediu a FCC a câștigat trei contracte pentru gestionarea deșeurilor municipale în valoare de peste 220 de milioane de euro.

De asemenea, pe parcursul anului trecut FCC a ajuns la un portofoliu de comenzi de 500 de milioane de euro în domeniul spaţiilor industriale.

Printre cele mai importante contracte obţinute în 2016 se numără gazoductul Samalayuca din Mexico, instalaţiile pentru Riyadh Metro 5 și 6 din Arabia Saudită, extinderea sistemului de alimentare cu combustibil la Aeroportul din Dublin. Portofoliul de comenzi a crescut astfel cu peste 14%.  Recent FCC și CICSA au câștigat un contract pentru construcţia unui nou terminal de pasageri în Mexico City în valoare de aproape 4 miliarde de euro.

“Cu tranzacţiile din 2016 Grupul FCC a făcut progrese în îmbunătăţirea și optimizarea structurii de capital pentru a asigura o platformă solidă de finanţaree și pentru a-și mări flexibilitatea operaţională.”, a precizat Carlos M. Jarque, CEO al FCC.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus