Oferte locuri de munca top

Fara cazier pentru expertii si verificatorii din sectorul gazelor

Prezentarea cazierului juridic nu mai este necesară pentru dobândirea calității de expert tehnic sau verificator de proiecte în sectorul gazelor naturale. Această prevedere a intrat în vigoare de ieri, conform unui ordin de ministru.

Dacă înainte legea prevedea ca persoanele care au suferit condamnări pentru concurență neloială, abuz de încredere, fals sau altă infracțiune pentru care este prevăzută pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi să nu mai poată fi atestate pentru aceste poziții, de acum va fi posibil.

Astfel, la înscrierea solicitanților în vederea participării la examenul pentru dobândirea calității de verificator sau de expert tehnic în domeniul gazelor naturale, cererea de înscriere nu mai trebuie însoțită de cazier. Tot același act nu mai este necesar pentru prelungirea duratei de valabilitate a legitimației de verificator de proiecte/expert tehnic.

Același lucru este valabil și pentru echivalarea atestatului, fapt pentru care cazierul judiciar nu mai trebuie să se numere printre documentele trimise la ANRE.

Articole abrogate prin Ordinul ANRE 6/2019:

1.La articolul 5 alineatul (2), litera h) se abrogă.

Înscrierea solicitanților în vederea participării la examenul pentru dobândirea calității de verificator sau de expert tehnic în domeniul gazelor naturale

lit h)  cazier  judiciar fără antecedente penale caresă îl facă pe solicitant incompatibil cu domeniul atestat solicitat.

  1. La articolul 16, litera d) se abrogă.

Cazierul judiciar fără antecedente penale – La cererea de prelungire a duratei de valabilitate a legitimației de verificator de proiecte/expert tehnic”,

  1. La articolul 24 alineatul (3), litera e) se abrogă.

În vederea echivalării atestatului,

cazier  judiciar fără antecedente penale caresă îl facă pe solicitant incompatibil cu domeniul atestat solicitat.

  1. Articolul 26 se abrogă.

Nu pot fi atestate persoanele care au suferit condamnări pentru concurență neloială, abuz de încredere, fals sau altă infracțiune pentru care este prevăzută pedeapsa complementară a interzicerii unori drepturi.

 

 

 

Citiți și:

Proiectarea locuintelor, influentata de noi prevederi legale

Construirea unui hotel si a unui ansamblu rezidential, cu vedere la lac, incepe in aprilie

Vile de lux, cu lift interior, vor fi ridicate in nordul Capitalei

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus