Solplanet x AeroFix

Facturi de lucrari, achitate catre o firma inexistenta

Directorul general al unei companii de distributie a apei a fost trimis în judecată de către procurorii DNA care spun că ar fi acceptat la plată 17 facturi emise de o persoană juridică, inexistentă la data săvârșirii faptelor, pentru efectuarea unor presupuse „lucrări de închidere și ecologizare a deponiei Ștei”.
Fostul director al companiei de apă – canal din orașul Ștei a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu, iar contabilul firmei pentru complicitate la abuz.

Compania Solceta SA Ștei din județul Bihor este o societate de distribuție a apei având temporar atribuții de administrare a gropii de gunoi a orașului, în care 98% din acțiuni sunt deținute de Consiliul Local al Orașului Ștei.

În perioada iunie 2011 – iulie 2012, Nicolae Aniș, în calitate de director general al Solceta SA Ștei la acel moment, beneficiind de ajutorul celeilalte inculpate Sanda Petrescu, la data faptei și în prezent contabil la firmă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea unor dispoziții legale, ar fi acceptat la plată 17 facturi emise de o persoană juridică, inexistentă la data săvârșirii faptelor, pentru efectuarea unor presupuse „lucrări de închidere și ecologizare a deponiei Ștei”.
Ajutorul oferit de inculpată ar fi constat în faptul că a furnizat lui Nicolae Aniș datele de identificare ale firmei respective, ștampila societății, formulare de facturi și alte documente. Tot inculpata ar fi înregistrat în contabilitate acele facturi, deși cunoștea că acea societate era radiată încă din anul 2006.
Facturile respective au fost achitate în numerar, beneficiarii reali ai acestor sume de bani ridicate de la casieria unității fiind în realitate cei doi inculpați.
Prin aceste demersuri, cei doi au produs Solceta SA Ștei un prejudiciu în valoare de 88.233 lei.
Solceta SA Ștei s-a constituit parte civilă.
De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Nicolae Aniș.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citiți și:

Proiect de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare, in pregatire

Cum isi va extinde activitatea dezvoltatorul imobiliar Impact

Va demara construirea unei hale de depozitare, in Ilfov

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus