Oferte locuri de munca top

Facturare electronica cu institutiile de stat

Introducerea facturării electronice în  relațiile cu instituțiile de stat, a fost anunțată de premierul Florin Cîțu.

Astfel, agenții economici vor utiliza din luna septembrie a acestui an sistemul de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit în relația cu instituțiile publice.

Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.

”Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează să fie generalizată în relațiile dintre toți operatorii economici”, a anunțat Florin Cîțu.

Șeful Executivului de la București a prezentat beneficiile importante pe care noul sistem le va aduce economiei romanesti.

De exemplu, implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și în relațiile dintre agenții economici va însemna:

– eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice, precum și

– creșterea veniturilor colectate la bugetul național.

Totodată, Florin Cîțu a explicat că odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu.

Experții din cadrul Ministerului de Finanțe lucrează la acest proiect încă din anul 2018.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus