Oferte locuri de munca top

Facilitati pentru operatorii economici: noi propuneri

Au fost aduse modificări proiectului de lege prin care mai mulți deputați și senatori propun acordarea de facilități operatorilor economici din țară, în contextul stării de urgență.

Senatul a aprobat la finalul lunii martie propunerile inițiale, iar acum comisiile de specialitate din Camera Deputaților au propus mai multe schimbări.

Printre acestea, a fost propus un amendament prin care pot fi amânate virarea contribuţiilor de asigurări sociale calculate și retinute de angajator aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Aceasta doar la cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau ale cărui venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare.

În aceleași condiții, virarea contribuţiei de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eşalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilităţii, în proporţie de 50% din volumul total scadent.

Aceste două prevederi sunt valabile sub condiţia păstrării valabilităţii contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare legii.

De asemenea, tot cu aceleași condiții, la cererea contribuabilului operator economic, se vor amâna la plată contribuţia asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor.

Contribuabilii operatori economici nu vor plăti dobânzi și penalităţi de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuţiilor este amânată.

Pentru persoanele fizice afectate direct sau indirect de măsurile impuse de autorități, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se va amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV. Excepție vor face serviciile de voce și date mobile.

 

Descărcați aici Amendamentele admise

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

O noua baza pentru depozitarea cerealelor

”Avem cerere de caramizi si vrem sa extindem capacitatea de productie”

Piste de biciclete de peste 2 mil euro intr-un municipiu din provincie

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus