Oferte locuri de munca top

Fabricile europene angajeaza tot mai multi lucratori

Fabricile din zona euro angajează noi muncitori într-un ritm record pentru a ține pasul cu comenzile în continuă creștere.

Economiile din întreaga lume se recuperează după pandemia de coronavirus, iar fabricile europene funcționează la nivel maxim.

Crearea de locuri de muncă a fost deosebit de pronunțată în Germania și Austria luna trecută, potrivit unui sondaj IHS Markit adresat managerilor de achiziții, citat de Bloomberg.

Producătorii au continuat să se confrunte cu blocaje substanțiale ale lanțului de aprovizionare și au transmis clienților costurile în creștere.

De asemenea, și întreprinderile din Asia de Nord beneficiază de creșterea cererii globale.

În același timp, o scădere a activității în Asia de Sud-Est – unde este în prezent unul dintre cele mai grave focare din lume de Covid-19 – servește ca un memento al vitezei cu care criza poate izbucni din nou.

Totuși, crește încrederea în perspectivele zonei euro.

Un indicator de măsurare a sentimentului economic a crescut la cel mai înalt nivel din cel puțin 1985, potrivit unui sondaj separat.

Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit previziunile economice pentru zona euro, prezicând că cele mai mari patru economii ale blocului european va crește în următoarele luni.

Banca Centrală Europeană se pregătește pentru o creștere „puternică” a producției în trimestrul actual, deși a avertizat, de asemenea, că creșterea numărului de infecții și constrângerile de aprovizionare riscă să diminueze recuperarea.

„Producătorii și furnizorii lor se luptă să crească producția suficient de repede pentru a satisface cererea, ceea ce duce la creșterea prețurilor”, a spus Chris Williamson, economist IHS Markit.

Comenzile noi au crescut în iulie, alimentând o creștere considerabilă a restanțelor de muncă.

Lipsa generalizată de materiale și disponibilitatea redusă a transportului au produs câștiguri record în costurile de intrare și prețurile de vânzare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus